tisdag 21 januari 2014

Medelhavets pärla

Pt de Soller på Mallorcas norra kust, som vetter mot Frankrike är en verklig pärla. När inte tunneln genom Tramuntanabergen fanns var det svårt att ta sig till från Palma till Soller/Pt Soller och vice versa. Det gjorde att man i stället tog båten till Frankrikes kust. Denna del av Mallorca är mycket franskinspirerad; naturen, byggnader, hus etc påminner om Provence och inte så mkt om Spanien i övrigt. Dessa båda orter får verkligen inte missas om man åker till ön.
Ljuset som finns på Mallorca har fascinerat många - kanske framförallt konstnärer. Visst är det något särskilt över ön?! På resan köpte jag en liten tavla av en lokal konstnär som nu pryder min vardagsrumsvägg. Mysigt att hitta små detaljer från andra länder för att göra hemmet extra personligt och eftersom varje föremål på det sättet har en liten berättelse - storytelling..
(Bilder av mina inköp på Mallorca i nästa inlägg..)
 
 
Bougainvillan formligen rinner ut över den handgjorda stenmuren. En promenadstig lite ovanför stora vägen mellan Soller och Pt de Soller.

 
Mysiga tramways som pilar mellan Soller och Pt de Soller.

 
Bild tagen från stranden mot utloppet fr Pt de Soller-hamnen och den ena fyren.


Katedralen inne i Palma. Staden som är verkligen en "världsstad" som bjuder på det mesta.
 
 
En liten promenadgata i utkanten av Valdemosa.

 
Åsnorna tar igen sig i skuggan, på vägen ut ur Valdemosa efter en härlig lunch under olivträden.
 

Den minsta lilla stranden och hamnen i Pt Deia. Pt Deia är en pytteliten ort och man kommer dit på smala, vindlande serpentinvägar ner från Deia.
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar