tisdag 21 januari 2014

Souvenirer, jag njuter av..

En lite tavla som jag köpte på marknaden i Palma, Mallorca för ngr år sedan. Okänd konstnär men jag tycker så mycket om den eftersom den föreställer de 3 molinerna som finns inte så långt från katedralen i Palma.


Nedan är en replikation/miniatyr av en skulptur/skorsten av Gaudi. Originalet finns i Barcelona och den här är köpt i butiken som fanns högst upp i det berömda Gaudihuset. Det som ser ut att vara gjort i sand och vågorna som gjort mönster i sanden..


Den här lilla tavlan köpte jag i somras när jag och särbon körde på en lite utflykt till Deia, Mallorca. En konstnär som hade ett litet galleri precis på väg in i Deia, jättesöt är tavlan där den sitter på vardagsrumsväggen i ett kallt Sverige...
 

Aha, ödlan från Parc Guell, Barcelona som springer snabbt upp för min badrumsvägg.. =))
 

Lampan köpte jag för 12 år sedan i Pornic, Bretagne på strandpromenaden. Denna ort är helt otrolig med tanke på hög- och lågvatten. Fantastiskt att uppleva..
 

Kudden på min säng med fjädrar köpte dottern på Zara Home i Palma i fjol, men jag har fått vårdnaden om den. Jag älskar den.. så mysigt med fjäderskruden!!


Tja det var lite av vad mitt hem har för saker med en lite historia bakom - storytelling!! Jag tycker det är väldigt kul att ta med ngn inredningsdetalj hem från en utlandsresa. Det gör att du inte glömmer bort dina upplevelser.

I love it.. <3 <3


1 kommentar:

  1. Jag har också några souvenirer som inredningsdetaljer. Det är kul att titta på dom och minnas :-)

    sv: Jag tror inte att vi varit i Polope – ännu i alla fall. Möjligen kört igenom? Det finns gott om smala gränder här i Spanien, gillar inte det när man kommer med bil – annars är det fint :-)

    Ha en finfin kväll nu :-)

    SvaraRadera