måndag 2 juni 2014

Inredningsnyheter v 23

Nyinredda hamburgerrestaurangen i Stockholm, Bar Burger Café i Kungsträdgården är värd ett besök just för inredningens skull. Fransk bistro möter amerikansk hamburgerrestaurang. Tänk alla de scener i amerikanska filmer där någon stannar vid en "vägkrog" el ett litet "hak" i en mindre ort. Där inredningen ser likandan ut i vilken film som.. blanda det med en fransk bistro/café och vips så har vi stilen klar för oss.. Underbar inredning tycker jag med spetsgardinerna mellan varje bord.


Säkert värt ett besök om inte så bara för att kolla in stilen. På hemsidan kan du se menyn som är inspirerade av både New Orleans och Paris.. http://www.barburgercafe.se/
Säkert är det en smakupplevelse förrutom en designupplevelse.. 2in1

 
En annan nyhet är att Finska glastillverkaren Iittala, som förra hösten breddade sitt sortiment genom att introducera inredning, nu lanserar bland annat väggförvaringen Aitio en kollektion skapad av den framgångsrika danska formgivaren Cecilie Manz. Här finns en kort intervju med Cecilie


 
Hans J. Wegners klassiska sideboard har länge varit ett eftertraktat auktionsfynd. Nu tas den åter i produktion, i något uppdaterad version.
Går att beställa här
 

Sist, men inte minst kommer denna fina ljuskrona från Gallotti & Radici med det passande namnet - Bolle. Skärmar i brunt glas och metalldelar i mässing som har en bränd finish, vilket ger en lampan industriell patina.
Ljuskällorna består av halogenlampor. Varje lampa tillverkas för hand och får ett unikt utseende. Bolle är 90 centimeter i diameter och 115 centimeter i längd. Skulle själv gärna tänka mig en sådan lampa - ser härligt lekfull ut - som såpbubblor!!
www.gallottiradice.it

Källa: Inredningsnyheter - http://www.inredningsnyheter.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar